• time : 13:04
  • Date : Wed Apr 30, 2025
  • item visited : 56
رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور تاکید کرد:
ارتقای نظام كنترل كیفیت كودها و هماهنگی آن با الگوی كشت
هادی اسدی رحمانی رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور، در نخستین همایش "هم‌افزایی نهاده‌های کشاورزی (کود و سم)" استان فارس، ارتقای نظام کنترل کیفیت کودها و هماهنگی آن با الگوی کشت را از الزامات تحقق کشاورزی پایدار عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور، هادی اسدی رحمانی  در نخستین همایش "هم‌افزایی نهاده‌های کشاورزی (کود و سم)" استان فارس، ارتقای نظام کنترل کیفیت کودها و هماهنگی آن با الگوی کشت را از الزامات تحقق کشاورزی پایدار عنوان کرد.
وی با اشاره به چالش‌های متعدد خاک‌های ایران گفت: در گذشته شوری خاک مهم‌ترین مشکل محسوب می‌شد، اما امروز با مسائل پیچیده‌تری مانند کاهش مواد آلی در خاک‌های مناطق خشک و نیمه‌خشک مواجهیم. اکنون حدود ۱۰ میلیون بوته در کشور تحت تأثیر شوری قرار دارند.
اسدی رحمانی افزود: تحقیقات حاصلخیزی خاک که از سال ۱۳۷۶ آغاز شده، نیازمند بازنگری جدی در نظام مدیریت کود و تغذیه گیاه است. ایران برای تضمین امنیت غذایی، سالانه به حدود ۵ میلیون تن کود نیاز دارد، اما در بهترین شرایط تنها ۳ تا ۳.۵ میلیون تن آن تأمین می‌شود. این در حالی است که میانگین مصرف کود در کشور نصف میانگین جهانی است.
وی بر لزوم اصلاح الگوی توزیع کود، به‌روزرسانی نقشه‌های حاصلخیزی خاک و تقویت پایش کیفی نهاده‌های کشاورزی تأکید کرد و افزود: اگرچه بیش از ۲۵۰۰ شرکت تولیدی، توزیعی و وارداتی کود در کشور ثبت شده‌اند، اما نزدیک به ۳۰ درصد آن‌ها غیرفعال‌اند و نظارت مؤثری بر عملکرد فعالان این حوزه وجود ندارد.
رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد عملکرد تولیدات کشاورزی ایران وابسته به مواد کودی است، تصریح کرد: کمبود مواد اولیه و چالش‌های اقتصادی از موانع اصلی تولید داخلی کود هستند. با این حال، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی حدود ۹۰ درصد از کودهای پایه را بر اساس وزن تأمین می‌کند و بخش خصوصی نیز در عرضه برندهای داخلی و خارجی فعال است.
او همچنین به نقش مؤسسه در کنترل کیفیت کودها اشاره کرد و گفت: ثبت، ارزیابی و نظارت بر کودهای تولیدی و وارداتی، از وظایف این مؤسسه است و در صورت عدم انطباق ترکیبات کود با استانداردهای تعیین‌شده، مجوز ثبت صادر نمی‌شود. خوشبختانه کودهای مردود وارد چرخه مصرف نخواهند شد.
اسدی رحمانی در پایان، به وظایف شورای راهبردی تحقیقات خاک و آب پرداخت و گفت: مأموریت اصلی این شورا، شناسایی نیازهای پژوهشی، تحلیل چالش‌ها و ارائه راهکارهای عملیاتی برای بهبود مدیریت منابع خاک و آب کشور است.
گفتنی است این نمایشگاه با محوریت کود و سم و به همت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس روز سه شنبه 9 اردیبهشت 1404،در شهر شیراز برگزار شد.

6.1.15.0
V6.1.15.0