به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از ایرنا، عضوهیات علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سرمازدگی از عوامل اصلی خسارتزای محصولات کشاورزی بوده و همه ساله صدمههای فراوانی را به تولید و اقتصاد کشاورزی کشور وارد میکند.
نیکروز باقری افزود: براساس گزارشهای موجود، آسیب واردشده به محصولات کشاورزی بر اثر سرمازدگی در استانهای مختلف، ۵۰ تا ۱۰۰ درصد گزارش شده است.
وی بیان کرد: در زمانحاضر، روشها و تجهیزات متعددی برای حفاظت از گیاهان در برابر سرمازدگی وجود دارد. اثربخش بودن تجهیزات بهکارگرفتهشده، وابسته به شروع بهکار بهموقع آنهاست.
باقری یاد آورشد: شروع به کار دیرهنگام تجهیزات باعث بیاثرشدن استفاده از آنها و روشنکردن زودهنگام موجب افزایش هزینه و استهلاک بیشتر میشود از اینرو، وجود سامانهای که بتواند پیش از وقوع سرما، احتمال سرمازدگی را تشخیص داده و در موقع مناسب به کشاورز اعلام کند، بسیار ضروری است.
گفتنی است ، بیشتر استانهای کشور در اسفند تا پایان اردیبهشت درگیر سرمازدگی بهاره هستند و طی سالهای گذشته خسارات زیادی در استانهای خراسان رضوی، سمنان، تهران، البرز، قزوین، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، همدان و لرستان داشتیم و آمار خسارتها در هر منطقه متفاوت است، اما میتوان گفت بین ۵۰ تا ۱۰۰درصد است.
بر این اساس سامانه هوشمند سرمازدگی که هنوز تولید صنعتی نشده اما اپلیکیشن آن در تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی وجود دارد و بهرهبرداران میتوانند بصورت رایگان استفاده کنند به کمک کشاورزان آمده تا بخشی از دغدغه آنان در اثر پدیده طبیعی سرمازدگی بهاره که منجر به از بین رفتن محصولات این بخش می شود را رفع کند .