• ساعت : ۰۷:۴۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ 
  • تعداد بازدید : 128
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل:
احیای 218 گونه گیاه دارویی برای مقابله با خشكسالی
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر ضرورت توسعه کاشت گیاهان دارویی به‌عنوان راهکاری برای مقابله با بحران کم‌آبی تأکید کرد و گفت: این گیاهان به دلیل مقاومت بالا به خشکی، گزینه مناسبی برای کشت در شرایط کم‌آبی هستند.

 به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کمال شهبازی اظهار داشت: تاکنون ۲۱۸ گونه گیاه دارویی از عرصه‌های طبیعی استان جمع‌آوری و در کلکسیون گیاهان دارویی پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل کشت شده است. وی افزود: برنامه‌ریزی شده تا پایان سال جاری، این تعداد به بیش از ۲۴۰ گونه افزایش یابد.

 وی با اشاره به اهمیت تغییر الگوی کشت از محصولات آب‌بر به سمت گیاهان دارویی، تصریح کرد: این اقدام نه‌تنها به حفظ منابع آبی کمک می‌کند، بلکه به دلیل ارزش افزوده بالا، نقش مهمی در بهبود معیشت روستاییان و توسعه اقتصادی منطقه ایفا خواهد کرد.

 شهبازی با اشاره به غنای فلور گیاهی استان اردبیل، خاطرنشان کرد: مراتع سبلان از جمله مناطق با تنوع بالای گیاهان دارویی در ایران محسوب می‌شوند. وی افزود: از حدود ۸ هزار گونه گیاهی در کشور، بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه دارای خواص دارویی، عطری و بهداشتی هستند که از این تعداد، ۴۶۰ گونه در عرصه‌های طبیعی استان اردبیل پراکنده‌اند.

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اردبیل، مهم‌ترین اهداف این طرح را ایجاد بانک جامع گیاهان بومی و سازگار با شرایط اقلیمی منطقه، استفاده از گیاهان دارویی در برنامه‌های تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی، حفظ ژن‌های باارزش، به‌ویژه گونه‌های نادر و بومی شمال غرب کشور و بررسی ترکیبات مؤثره گیاهان دارویی و روش‌های نوین تکثیر آن‌ها برشمرد.

 شهبازی با تأکید بر مزایای کشت گیاهان دارویی در اراضی کم‌بازده و حاشیه‌ای، گفت: این گیاهان ضمن مقاومت به کم‌آبی، به بهبود کارایی مصرف آب و جلوگیری از فرسایش خاک کمک می‌کنند.

وی افزود: توسعه این کشت می‌تواند نیازهای صنایع غذایی، دارویی و آرایشی - بهداشتی را تأمین و به رونق اقتصادی مناطق روستایی بینجامد.

 گفتنی است؛ این طرح با همکاری ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سطح ۱.۴ هکتار در پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل اجرا شده و شامل جمع‌آوری گونه‌های انحصاری، بومی و غیربومی گیاهان دارویی منطقه شمال غرب کشور است.

6.1.15.0
V6.1.15.0