• ساعت : ۱۱:۰۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۱/۲۷ 
  • تعداد بازدید : 132
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم:
واگذاری ۶ فقره دانش فنی رویالتی ارقام جدید دیم به بخش خصوصی
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم با امضای قرارداد ۱۰ساله با واگذاری امتیاز انحصاری و موقت ارقام پر پتانسیل گیاهان علوفه‌ای ماشک (ارقام مراغه، گل‌سفید و گلشن) و خلر (ارقام آراز، سیمکی و سپیده) به شرکت تولیدی بذر یونجه طلا سبز برداران هاتفی در استان آذربایجان غربی موافقت کرد

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از موسسه تحقیقات دیم، روستایی؛ گفت:این قراردادها در راستای انتقال دانش فنی و بهره‌مندی از پتانسیل‌های بخش خصوصی در امر تولید و تکثیر بذر انجام می‌شوند. شرکت‌های متقاضی این ارقام برای استان‌های دیگر می‌توانند جهت مشارکت و عقد قرارداد در تکثیر این رقم‌ها و ارقام دیگر محصولات زراعی دیم این مؤسسه اقدام کنند. 

 رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم گفت: تحمل به تنش‌های محیطی، پتانسیل عملکرد علوفه تر و خشک بالا و خواص کیفی مناسب از خصوصیات ارقام مذکور بوده و این ارقام به‌عنوان محصولات جایگزین برای تبدیل آیش زرد به سبز در تناوب با غلات از اهمیت بیشتری در توسعه و پایداری نظام‌های زراعی برخور دارند. 

وی اظهار کرد: میانگین عملکرد علوفه خشک ارقام خلر سیمکی، سپیده و آراز به ترتیب ۶۸۵۸، ۳۰۶۴ و ۳۹۴۳ کیلوگرم در هکتار بوده که در سال‌های ۱۴۰۳، ۱۴۰۳ و ۱۳۹۸ برای کاشت در دیم‌زارهای مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشور معرفی شدند. 

همچنین، روستایی بیان کرد: میانگین عملکرد علوفه خشک ارقام ماشک گلشن، گل‌سفید و مراغه به ترتیب ۳۰۵۷، ۳۵۰۰ و ۲۲۴۰ کیلوگرم در هکتار بوده و این ارقام در سال‌های ۱۳۹۷، ۱۳۹۱ و ۱۳۸۸ برای دیم‌زارهای مناطق معتدل و سرد معرفی شده‌اند.

 در حال حاضر مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم با احتساب واگذاری ارقام فوق دارای ۱۰۸ قرارداد فعال تکثیر بذر ارقام جدید گندم، جو، نخود، عدس، ماشک و گلرنگ با شرکت‌های خصوصی است و از مشارکت تمام شرکت‌های فعال در این زمینه استقبال می‌نماید. 

گفتنی است رویکرد انعقاد این قراردادها ضمن تنوع‌بخشی به ارقام زراعی در دیم‌زارها، افزایش رقابت‌پذیری و بهبود وضعیت کشاورزان دیم‌کار، می‌تواند الگویی مناسبی در جهت تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی و توسعه کشاورزی باشد.

 

6.1.15.0
V6.1.15.0